icon

Ulei esential de tamaie

Ulei esential de tamaie

30,00 lei

ULEI ESENȚIAL DE TĂMÂIE

 

PURITATE 100%

 

Detalii despre produs:
Denumirea plantei: Boswellia serrata
Familia: Burseraceae
Țara de origine: surse organice din India
Metoda de extracție: Antrenare cu vapori de apă sau abur
Aroma: de bază. Miros: Caracteristic, cu notă terpenică, de terebentină, caldă, ușor florală.
Partea plantei din care s-a obținut uleiul: Oleogumirezină
Utilizare: în parfumerie, în compoziţii de parfumare pentru săpunuri, deodorante, creme pentru întreţinerea pielii, şampoane, produse de curăţare domestică şi în aromaterapie.
Atenționări speciale: Nu se cunosc. Se recomandă ca uleiurile esențiale să nu fie folosite topic sau inhalate de copiii sub șase luni.

 

Scurtă descriere:
Ambalare în sticluţe de 5 și 10 ml, de culoare brună, prevăzute cu picurător şi dop cu filet.

 

Siguranță în utilizare: Permis în preajma copiilor și gravidelor

 

Proprietăți terapeutice:
Anti-inflamator, antiseptic, astringent, carminativ, cicatrizant, citofilactic, digestiv, diuretic, emenagog, expectorant, sedative, tonic

 

Prim ajutor pentru:
Artrită, astm, coma, contuzii, depresie, confuzie, răceli, oboseală psihică, scleroză multiplă, ulcer, riduri, Parkinson, răceli, echilibrare emoțională

Beneficiile uleiului esențial de Tămâie Essevita:
Uleiul de tămâie este unul dintre cele mai prețioase uleiuri esențiale din lume, cu efecte multilple asupra sănătății organismului. A fost folosit încă din timpuri biblice, în ritualuri pentru conectare cu divinitatea și chiar se spune despre aroma lui că este … divină.
Este eficient în combaterea problemelor aparatului digestiv (dureri de stomac, colon iritabil, colite, crampe, constipaţie sau indigestie), dar și ale sistemului (astmul, bronşitele, tusea sau guturaiul). Se recomandă, de asemenea, și pentru ameliorarea durerilor sistemului genito-urinar (cistite, dureri, menstruaţie neregulată) şi ale sistemului imunitar (răceli şi gripe).
Rezultate remarcabile la folosirea uleiului de tămâie s-au obţinut și în îngrijirea pielii. Acesta vindecă rănile şi reduce procesul apariţiei cicatricelor. Este utilizat și în cosmetică, fiind un ulei cu efecte anti-îmbătrânire. Reduce apariția ridurilor sau a petelor brune, care apar pe piele odată cu trecerea anilor.
Uleiul de tămâie ameliorează durerile musculare, articulare sau reumatismale și are un efect calmant asupra nervilor, reducând, în general, tensiunea nervoasă, epuizarea nervoasă şi stresul. Are capacitatea de a reduce simptomele anxietăţii şi depresiei şi ajută la instalarea somnului.
Uleiul de tămâie stimulează procesul de învăţare şi îmbunătăţeşte memoria.
Din punct de vedere psihologic, uleiul de tămâie favorizează starea de meditație, rugăciune și inspirație divină. Se spune despre el că alungă spiritele rele și rupe legăturile cu un trecut nefericit.

Recomandări de utilizare:
Pentru a beneficia de efectele terapeutice în aromaterapie, uleiul de tămâie se poate folosi în:
Terapia cu vapori în vaporizatoare sau difuzoare
Uleiul de tămâie se poate folosi, în diluţia potrivită, în vaporizatoare sau difuzoare pentru a curăţa atmosfera de germeni şi microbi responsabili de apariţia problemelor de sănătate, dar și pentru a induce o atmosferă de calm, propice concentrării. Recomandăm folosirea unui difuzor de calitate, care folosește o temperatură rece sau vibraţii cu ultrasunete, ce eliberează moleculele de ulei în aer, de unde se inhalează.
Terapia prin inhalaţii:
Uleiul de tămâie poate fi folosit ca ulei de masaj, singur sau în amestec cu alte uleiuri, pentru tratamente de relaxare sau pentru ameliorarea aspectelor mai sus prezentate. De asemenea, poate fi adăugat în baie, pentru a contribui la relaxare și reducerea tensiunii.
Terapia prin inhalaţii cu vapori fierbinţi
Se adaugă câteva picături de ulei de tămâie într-un vas cu apă fierbinte, deasupra căruia vă poziționați fața. Se așează un prosop deasupra capului şi se inhalează vaporii care au un efect benefic în tratarea afecţiunilor prezentate.
Terapia cu ulei de masaj sau baie
Uleiul de tămâie poate fi folosit ca ulei de masaj, singur sau în amestec cu alte uleiuri, sau diluat în baie, pentru dureri musculare, reumatismale, probleme digestive sau probleme ale sistemului nervos.
Folosire pe un tampon de vată
Uleiul de tămâie poate fi folosit pe o bucată de tifon sau bumbac care se poate aplica în zona stomacului pentru a uşura discomfortul digestiv, durerile de cap etc.
Comprese reci
Pe o compresă rece, uleiul de tămâie poate fi utilizat pentru durerile musculare sau reumatismale.
Cremă sau loțiune
Atunci când este folosit într-o cremă, loțiune sau ulei este foarte eficace în tratamentul pielii îmbătrânite, a rănilor, cicatricelor, rănilor.

Diluții
Uleiul de tămâie trebuie diluat înainte de utilizare. Se foloseşte în concentraţie de 1% pentru tratarea pielii feţei şi de 2,5-3% pentru restul corpului. Pentru diluare se foloseşte un ulei purtător care poate fi ulei de măsline, cocos, jojoba, migdale, cânepă etc. Uleiurile grase trebuie să fie pure, la rândul lor, deoarece vor fi absorbite prin piele, odată cu uleiurile esențiale.

Se poate combina cu:
ulei de santal, lavandă, mir, pin, portocală, bergamotă, lămâie, patchouli, rozmarin, vetiver şi benzoină.

Riscuri și precauții:
Este posibil ca uleiul de tămâie să cauzeze iritații ale pielii. De aceea, nu trebuie aplicat niciodată nediluat. Pentru a evita orice tip de reacție alergică, efectuați întotdeauna un test pe o porţiune mică de piele dintr-o zonă sensibilă (după ce ați diluat corect uleiul într-un purtător adecvat). Dacă în decurs de 24 de ore, pe zona testată nu apare roșeață, urticarie, senzație de arsură, blistere sau durere, atunci puteți folosi uleiul pe alte zone ale corpului.
În cazul în care aveţi reacţii alergice, se recomandă utilizarea discontinuă a uleiului de tămâie. În cazul în care sunteți însărcinată, alăptați sau sunteţi sub îngrijire medicală, consultați medicul înainte de utilizarea oricărui ulei esențial. Întrerupeți utilizarea în cazul apariției sensibilității pielii. Evitaţi contactul cu ochii. Nu lăsaţi uleiul la îndemâna copiilor. Nu utilizați intern, cu excepția cazului în care folosirea uleiului se face de către un aromaterapeut licențiat sau de către un medic.

Disclaimer
Asociația Internațională a Aromaterapeuților nu recomandă administrarea internă a uleiurilor esențiale, decât sub supravegherea unui medic, care trebuie să aibă, de asemenea, un certificat în aromaterapie. Toate precauțiile menționate pentru fiecare ulei, în parte, nu includ și pe cele legate de înghițire. Această declarație nu a fost evaluată de către Administrația Alimentelor și Medicamentelor. Acest produs nu are ca scop diagnosticarea, tratamentul, vindecarea sau prevenirea vreunei boli. Sticluțele sunt umplute în funcție de volum. Este posibil ca anumite sticluțe, de anumite mărimi, să nu fie umplute până la vârf, dar ele vor conține volumul de ulei specificat.

Avertisment
Proprietăţile terapeutice și modul de utilizare al produselor prezentate pe site au la bază date din literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie și din documentația primită de la producător sau furnizor. Informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.